VirtueMart

Virtuemart is geen zelfstandig werkende webwinkel maar een toevoeging aan het Open-Source CMS (Content Management Systeem) Joomla.

Om met VirtueMart te kunnen werken moet er dus altijd eerst een Joomla-installatie plaatsvinden. Daarna kan het VirtueMart component eraan toegevoegd worden.

VirtueMart biedt een complete Webwinkel oplossing.

Veel kleine en middelgrote bedrijven kunnen hiermee prima uit de voeten.
Het hele bestelproces incl. verzend- en betaalmethodes kan er mee gerealiseerd worden.

De mogelijkheden van Virtuemart zijn bijna onbeperkt. Doordat het open source software is kunnen er verschillende plugins en modules worden geïnstalleerd om de standaard mogelijkheden verder uit te breiden, denk bijvoorbeeld aan de betaalmethoden iDeal of zoekmachinevriendelijk maken door sh404SEF.

Het voordeel van Virtuemart als extra component is dat er, naast de webwinkel zelf, ook andere soorten pagina’s aan de webwinkel kunnen worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een weblog of statische pagina’s.
De meeste gebruikers van Virtuemart zullen dan ook websitebeheerders zijn die eerst een website hebben opgebouwd en hier later een webwinkel aan willen toevoegen. Dit is zeer goed mogelijk met Virtuemart.

U kunt Virtuemart in de vorm van een eenvoudige catalogus gebruiken. Echter ook webwinkels die tot grote warenhuizen uitgroeien vinden daarvoor bij Virtuemart alle mogelijkheden.

Het systeem kan van alles bijhouden, zoals kortingscouponnen, levertijd, voorraad en natuurlijk standaardopties als thumbnails en een uitgebreide kassa.

Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden en functionaliteiten van VirtueMart.
Mochten uw wensen en eisen werkelijk niet realiseerbaar zijn met VirtueMart dan kunnen we samen met u eens kijken naar een webwinkel zoals Magento.