Statische websites

Jawel, wij durven deze websites nog steeds te noemen! Waarom ook niet?
Statische websites zijn websites waarvan de inhoud niet of niet vaak veranderd. Een website zonder al teveel poespas waarbij het meestal gaat om meerdere pagina’s waarbij u op eenvoudige wijze de bezoeker informeert.

Het lijkt vandaag de dag een trend dat men moet kunnen zeggen: “ik heb een database gestuurde website…”.

Omdat een statische website geen beheersysteem heeft is deze door de eigenaar niet zo eenvoudig aan te passen.
Natuurlijk is het verstandig om de inhoud van uw website regelmatig te vernieuwen, dat zullen we niet ontkennen. En natuurlijk heeft een CMS dan zijn voordelen. Maar we zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde en we hebben niet allemaal de ambitie om exact te willen weten hoe een website werkt!

Daarom zijn nog steeds heel veel klanten erg tevreden en prima geholpen met hun statische website.

Vaak gebeurd het dat onze klanten aangeven zich niet bezig te willen houden met de website. Zij doen liever dat waar ze zelf goed in zijn en laten de website en het onderhoud aan hen over die daar goed in zijn, aan ons dus!

Indien er een aanpassing moet plaatsvinden krijgen wij per e-mail de tekst(en) en/of afbeelding(en) toegestuurd en wij zorgen dat dit binnen een aantal uren online staat. De klant heeft hier verder geen omkijken naar en hoeft zich niet (wederom) te verdiepen hoe een, vaak wat ingewikkeld, CMS werkt.

Statische websites hebben ook duidelijk een aantal voordelen:

  • goedkoper
  • veiliger en niet gevoelig voor hackers
  • het is niet nodig om uw site up-to-date te houden qua beveiliging
  • iedere denkbare lay-out is betrekkelijk eenvoudig te realiseren
  • snelle laadtijd
  • zoekmachine vriendelijk
  • lage serverbelasing

Als een statische website, om welke reden dan ook, geen optie is komen er wat ons betreft 2 Open-Source Content Management Sytemen (CMS) in aanmerking, namelijk WordPress en Joomla. Bekijkt u eens de verschillen tussen deze twee inmiddels volwassen systemen.
Graag adviseren wij u bij het maken van een keuze welk systeem voor uw website het meest geschikt is.