PrestaShop

Prestashop is een vrij nieuwe, maar snel groeiende webwinkel-applicatie.
Als uw wensen zich beperken tot een meer dan uitstekende webshop met veel mogelijkheden, maar met een eenvoudiger Content Management Systeem (CMS), dan bouwen wij uw webshop graag op basis van dit Open-Source product.

PrestaShop is, in tegenstelling tot complexe pakketen als Magento, gemakkelijk in gebruik en toch zeer uitgebreid. De populariteit van Prestashop groeit nog steeds.

Volgens Google Trends is Prestashop inmiddels concurrenten als Virtuemart, Zen-Cart en osCommerce in absolute aantallen voorbij. Veel kleine en middelgrote, maar ook grote bedrijven kunnen prima uit de voeten met Prestashop.

Met Prestashop biedt AKaa business solutions u een product met een uitstekende prijs/prestatie-verhouding.

Prestashop is een lichtere applicatie dan Magento en daardoor een stuk sneller. Voor Prestashop is dus ook geen zware en speciaal geoptimaliseerde, en dus duurdere, hosting-omgeving nodig, zoals dat bij Magento wel het geval is.
Ook de opstartkosten liggen bij Prestashop een stuk lager dan bij Magento.

Het kan echter zijn, dan uw wensen richting een meer uitgebreide CMS applicatie gaan. Leest u in dat geval ons artikel over VirtueMart.

Gaat het om grotere en uitgebreidere webshops, die meer functionaliteit vragen, zoals bijvoorbeeld meerdere webwinkels met eventueel meerdere domeinnamen binnen een web-omgeving? Leest u in dat geval ons artikel over Magento.

Het opsommen van alle fuctionaliteiten die Prestashop biedt heeft weinig zin, daarom adviseren wij u graag bij uw keuze voor een webwinkel.