osCommerce

Oscommerce, ook Open-Source software, is een wat oudere veel gebruikte en populaire webwinkel waarmee wij veel ervaring hebben. Er kleven echter vandaag de dag een aantal nadelen aan Oscommerce.
Zo is OScommerce in zijn fundamenten verouderd, ontbeert het schaalbaarheid en marketingmogelijkheden en is het zo gebouwd dat het aanpassen van templates een grote opgave is.
Ook het zoekmachinevriendelijk maken van Oscommerce is niet zo 1-2-3 gedaan.

Al met al een systeem dat minder geschikt is voor deze tijd, mede omdat er betere oplossingen beschikbaar zijn!

Natuurlijk heeft Oscommerce ook een aantal positieve kanten. Er is zeer veel kennis aanwezig over Oscommerce en er zijn zeer veel plugins (contribs) beschikbaar om de functionaliteit uit te breiden. Maar als u nu een nieuwe webwinkel wilt starten zou wat ons betreft Oscommerce niet de eerste keuze zijn…

Kijkt u dan eens naar Prestashop of Magento, beide moderne en zeer uitgebreide stand-alone webwinkels.

Heeft u al een website en wilt u een webwinkel in uw website integreren, kijkt u dan eens naar WP e-commerce of Virtuemart.

WP e-commerce en Virtuemart zijn beide plugins en hebben WordPress respectievelijk Joomla nodig om te kunnen functioneren.

Wilt u toch een Oscommerce webwinkel of wilt u de functionaliteit van uw bestaande Oscommerce webwinkel uitbreiden, dan zijn wij u uiteraard graag van dienst!