Magento

Magento is een nieuwe generatie webshopsoftware voor de professionele webwinkelier.
Veel aspecten, zoals gebruikersgemak en uitbreidbaarheid, maken Magento tot een van de snelst groeiende eCommerce producten die momenteel beschikbaar zijn.

Magento combineert de flexibiliteit van open-source technologie met vooruitstrevende mogelijkheden waarmee verkopers ongeƫvenaarde controle krijgen over het beheer van hun online webshop.

De basismogelijkheden, ook wel functionaliteiten genoemd, zijn zeer uitgebreid. Dit voordeel is direct ook een nadeel, want het beheren van de shop vraagt veel webwinkel- en systeemervaring van u als webwinkelier. Daarnaast is het opzetten en inrichten van een Magento webshop tijdrovend en specialistisch werk dat niet voor iedere webwinkelier zelf is op te brengen.

Magento bevat veel mogelijkheden, en is een zeer flexibel systeem. Het nadeel hiervan is dat het aantal bestanden en databasetabellen dermate groot is dat er veel gevraagd wordt van de webserver.

Indien de hosting niet voor Magento is geoptimaliseerd dan kan de laadtijd van uw webshop wel eens flink oplopen.

Wat betreft de kosten is Magento koploper. In vergelijking met andere door ons aangeboden webwinkels, zijn deze verreweg het hoogst.

Omdat Magento nog betrekkelijk nieuw is heeft het nog last van een aantal kleine kinderziektes, zoals de snelheid. Wij verwachten dat dit in volgende releases wordt verholpen.

Het opsommen van alle fuctionaliteiten die Magento biedt heeft weinig zin, daarom adviseren wij u graag bij uw keuze voor een webwinkel.